Rotaatiovalu

 

Rotaatiovalumenetelmällä monipuolisia rakenneratkaisuja – valmiimpi tuote ja parempi tuottavuus

 

Valmistusmenetelmän yksi kiistattomia etuja on, että sillä voidaan tehdä monipuolisia rakenneratkaisuja.

 

Valu mahdollistaa erilaiset muodot, lujuudet, pintakäsittelyn, värin, eristyksen ja erilaisia tuotteeseen liitettävien osien kiinnityksiä. Menetelmällä voidaan myös valmistaa myös pieniä tuotesarjoja.

 

Tuotteen koko ei sinänsä ole rajoite, vaan mahdollisuus. Se voi olla pieni tai suuri, yksinkertainen tai monimutkainen. Siihen voidaan tehdä valmiiksi aukkoja, kiinnittää inserttejä, valaa nelivärikuva kiinteäksi osaksi tuotetta tai varioida raaka-aineominaisuuksia.

 

Muovituotetta suunnitellessa kannattaa huomioida se, että muovin ominaisuuksiin kuuluu sen laajeneminen ja kutistuminen lämpötilan mukaan. Jos tuote altistuu esim. isoille lämpötilavaihteluille kuten esim. -30 asteesta +30 asteeseen, metrin mittaisessa kappaleessa pituusero on n. +/-  2 cm.

 

Rotaatiovalu mahdollistaa edistyksellisten tuoteinnovaatioiden toteuttamisen muovista. Ratkaisuilla voidaan vaikuttaa tuotteen hintaan, muotoilulla voidaan parantaa tuotteen käyttöominaisuuksia ja erilaistaa tuote kilpailijoiden tuotteista. Parhaimmillaan rotaatiovalettu tuote poistaa lukuisia nykyisiä komponentteja ja työvaiheita. Saat kerralla valmiimman tuotteen ja tuottavuutesi paranee.

 

Tuotteiden materiaaleina käytetään kestomuoveja, jotka ovat 100 %:sti kierrätettäviä. Pääraaka-aineemme on polyeteeni. Myös muut raaka-aineet ovat mahdollisia kuten esim. polypropeeni, PVC, polyamidi jne. Raaka-aine valitaan tuotteen käyttötarkoituksen mukaisesti.

 

Ominaisuuksiltaan raaka-aineet ovat erittäin hyvin kulutusta kestäviä, elintarvikelaatuisia, UV-suojattuja ja tarvittaessa raaka-aineisiin voidaan lisäainein saa haluttuja ominaisuuksia esim. palonkesto tai antibakteerisuoja.

 

Vaahdotettavalla polyeteenillä saadaan tuotteelle aikaan seinämärakenne, joka voi toimia tuotteen lämpö- tai äänieristeenä tai se toimii rakenteen jäykisteenä.

 

Tuotteiden väreillä ja pintamateriaalilla erottuvuutta

 

Tuotteen väri on vapaasti valittavissa. Samalla muotilla voidaan valmistaa erivärisiä tuotteita. Myös erikoisefektit ovat mahdollisia, kuten esim. erityyppiset graniittisävyt, fluorisoivat pinnat jne.

 

Muottitekniikka mahdollistaa erityyppisten pintalaatujen valmistuksen, kuten sileät ja kiiltävät pinnat eri karheuksilla, hiekkapuhallettu pinta, kivipinta, puumartiointi tms. erikoisefektit.

 

Näillä ratkaisuilla voidaan tehdä eri kohderyhmiä puhuttelevia tuoteryhmiä.

 

 

Tuotteiden merkintä – ei erillisiä kilpiä, laattoja tai tarroja

 

Tuotteeseen voidaan tehdä merkintöjä pintakuvioinnilla tai tarvittaessa myös nelivärilogot, kuvat, viivakoodit tms. tekstit voidaan kiinnittää prosessissa suoraan tuotteeseen, jolloin merkintä on irtoamaton ja kestää erittäin hyvin kulutusta.

 

Yhteet ja insertit – nosta valmistusastetta

 

Rotaatiovalutuotteeseen voidaan tehdä ulko- ja sisäpuolisia kierteitä suoraan rakenteeseen. Myös muoviyhteiden hitsaaminen tuotteeseen on mahdollista. Tuotteen käyttökelpoisuutta ja valmistumisastetta voidaan näin merkittävästi tehostaa.

 

 

Muotit ja tuotteiden koko – pienistä kappaleista kookkaisiin

 

Rotaatiovalumuotit valmistetaan joko teräslevystä tai alumiinista. Alumiinimuotteihin on mahdollista tehdä vaativampia muotoja ja ne mahdollistavat myös monipuolisempia pinnanlaatuja tuotteeseen. Myös alumiinimuottien monistettavuus onnistuu helposti. Muotteja voi olla tuotannossa yksi tai useampi samanaikaisesti riippuen halutusta volyymista.

 

Joustava valmistusprosessimme mahdollistaa erikokoisten tuotekappaleiden yhtäaikaisen valmistuksen. Voimme valmistaa tuotantoprosessissamme myös erittäin suuria tuotteita. Riippuen tuotteen muodosta jopa 6-7 m3 kokoiset kappaleet voidaan valmistaa prosessissamme kustannustehokkaasti.